Sposób przygotowania:
Karkówka z ryżem
Karkówkę kroimy na średniej wielkości kostkę.
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i tniemy ma mniejsze kawałki.
Na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy najpierw marchew. Gdy zmieni kolor zdejmujemy ją z patelni i przesmażamy na niej mięso. Gdy będzie rumiane posypujemy je mąką i przesmażamy.
Następnie stopniowo dolewamy wody, by to co przywarło do dna się odkleiło. Wody wlewamy tyle by mięso mogło w niej swobodnie "pływać". Dodajemy przyprawy do smaku oraz przesmażoną wcześniej marchew.
Całość dusimy pod przykryciem i w miarę utraty płynu dolewamy go. Gdy mięso będzie już praktycznie miękkie na patelnię wlewamy dwie szklanki wody. Jak się zagotuje wrzucamy dokładnie wypłukany ryż.
Całość gotujemy pod przykryciem, aż ryż zmięknie.
Marchew obieramy, dokładnie myjemy i tniemy ma mniejsze kawałki.
Na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy najpierw marchew. Gdy zmieni kolor zdejmujemy ją z patelni i przesmażamy na niej mięso. Gdy będzie rumiane posypujemy je mąką i przesmażamy.
Następnie stopniowo dolewamy wody, by to co przywarło do dna się odkleiło. Wody wlewamy tyle by mięso mogło w niej swobodnie "pływać". Dodajemy przyprawy do smaku oraz przesmażoną wcześniej marchew.
Całość dusimy pod przykryciem i w miarę utraty płynu dolewamy go. Gdy mięso będzie już praktycznie miękkie na patelnię wlewamy dwie szklanki wody. Jak się zagotuje wrzucamy dokładnie wypłukany ryż.
Całość gotujemy pod przykryciem, aż ryż zmięknie.
kapitan_barbarossa