Sposób przygotowania:
karkówka z zupą cebulową
Karczek myjemy kroimy w cienkie plastry.
Kładziemy na wysmarowaną dowolnym tłuszczem blaszkę.
Posypujemy czosnkiem granulowanym, następnie zupą cebulową w proszku. Wszystko to przykrywamy śmietaną, bądź jogurtem naturalnym.Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1h, z termoobiegiem krócej.
Mięsko mięciutkie upieczone pod pierznką smakuje wyjątkowo dobrze z zieminiaczkami i jakąś dorbą suróweczką
Kładziemy na wysmarowaną dowolnym tłuszczem blaszkę.
Posypujemy czosnkiem granulowanym, następnie zupą cebulową w proszku. Wszystko to przykrywamy śmietaną, bądź jogurtem naturalnym.Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1h, z termoobiegiem krócej.
Mięsko mięciutkie upieczone pod pierznką smakuje wyjątkowo dobrze z zieminiaczkami i jakąś dorbą suróweczką