Sposób przygotowania:
Karmelizowane jabłuszko na mlecznym ryżu
Bierzemy dwa mniejsze jabłuszka, obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy je na patelnię, na której wcześniej skarmelizowaliśmy cukier (rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, smażymy aż cukier zbrązowieje) i posypujemy jabłka po całości cynamonem.
Ruszamy patelnią lub mieszamy delikatnie całość w taki sposób aby nasz karmel pokrył jabłuszka. Smażymy do ich miękkości.
Do deseru wykorzystałam wcześniej ugotowany ryż (z lodówki).
Ryż przekładamy do do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na mniejszym ogniu aż ryż wchłonie mleko. Szybko i prosto. Następnie wykładamy go do pucharka lub miseczki, a na wierzch dajemy nasze karmelizowane jabłuszka.
Smacznego
Ruszamy patelnią lub mieszamy delikatnie całość w taki sposób aby nasz karmel pokrył jabłuszka. Smażymy do ich miękkości.
Do deseru wykorzystałam wcześniej ugotowany ryż (z lodówki).
Ryż przekładamy do do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na mniejszym ogniu aż ryż wchłonie mleko. Szybko i prosto. Następnie wykładamy go do pucharka lub miseczki, a na wierzch dajemy nasze karmelizowane jabłuszka.
Smacznego
Di bloguje
slodkieokruszki