Sposób przygotowania:
Karmelowiec a'la 3 bit
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka miksujemy delikatnie następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy mikserem na najniższych obrotach.Pieczemy przez 30 min w temp 160 *
Masa budyniowa:
Pół litra mleka gotujemy z cukrami w reszcie mleka rozrabiamy budyń ,gdy mleko się zagotuje,dodajemy budyń i gotujemy ,zostawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,ja daję do kremu jeszcze parę kropi olejku migdałowego . Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan fiksy.
Na ostudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy przykrywamy krakersami następnie smarujemy karmelem i na to kładziemy herbatniki na wierzch wykładamy ubitą śmietanę ,trzemy czekoladę na tarce i posypujemy. Pycha!
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka miksujemy delikatnie następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy mikserem na najniższych obrotach.Pieczemy przez 30 min w temp 160 *
Masa budyniowa:
Pół litra mleka gotujemy z cukrami w reszcie mleka rozrabiamy budyń ,gdy mleko się zagotuje,dodajemy budyń i gotujemy ,zostawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu ,ja daję do kremu jeszcze parę kropi olejku migdałowego . Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan fiksy.
Na ostudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy przykrywamy krakersami następnie smarujemy karmelem i na to kładziemy herbatniki na wierzch wykładamy ubitą śmietanę ,trzemy czekoladę na tarce i posypujemy. Pycha!
zewa
Ile czasu i w jakiej temperaturze piec biszkopt ?
Ile ma być kremówki ?
Jaka gramatura krakersów i herbatników, bo są różne wielkości paczki ?
I ostatnie pytanie : w jak dużej blaszce pieczemy biszkopt ?
2milutka
Widzę ze muszę poprawić przepis:) Biszkopt piekę jak zawsz w temp 160* 30 minut
śmietany ma być 0,5 litra krakersy i herbatniki nie pamiętam ale na jutro odpiszę bo teraz w pracy jestem do rana:( a blaszka standardowa duża 37\24 cm
zewa
2milutka
Już dałam do edycji..:)
zewa
:)