Sposób przygotowania:
Karmelowy sernik
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać kakao, cukier puder oraz rozkłócone jajka, wymieszać. Dodać stopioną, zimną margarynę, Wymieszać drewnianą łyżką i zagnieść gładkie ciasto. Tortownicę o śr.27cm natłuścić i wysypać mąką. Dokładnie wylepić dno formy ciastem. Nakłuć widelcem.2. Ser zmielić dwa razy. Jajka utrzeć z pudrem na puszysta masę, dodać do sera. Krótko zmiksować. Dodać kilka kropel olejku, mleko i 200g masy krówkowej. Zmiksować po czym wylać na przygotowany spód. Piec ok. godz w temp. 180st. Ciasto przestudzić, najlepiej wstawić na całą noc do lodówki. Posmarować resztą masy krówkowej, posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Schładzać jeszcze około 2 godzin.