lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Karnawałowe ptysie z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karnawałowe ptysie z kremem

Karnawałowe ptysie z kremem

Składniki:

Karnawałowe ptysie z kremem

 

 

  • krem:
  • 5 łyżek masła
  • 6 łyżek mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 1 cukier waniliowy
  • łyżka miodu
  • szklanka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Karnawałowe ptysie z kremem
Zagotuj wodę z masłem i solą,do wrzątku szybko wsyp mąkę i gotuj mieszając aż ciasto zacznie odstawać od brzegów naczynia.Ciasto ostudź,po ostudzeniu wbijaj do niego pojedynczo po jajku i miksuj.Szprycą na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij ptysie które po upieczeniu przekrój na pół. Na krem roztop masło które utrzyj z miodem,kakaem oraz cukrem waniliowym.Do tego dodaj ubite mleko z cukrem pudrem.Kremem przełóż ptysie.

Tagi:

ciastka ptysie