mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

karp faszerowany orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniały sposób na podanie karpia

karp faszerowany orzechami

Składniki:

karp faszerowany orzechami

 

Sposób przygotowania:

karp faszerowany orzechami
Karpia sprawiamy, płuczemy, nie usuwamy głowy i ogona.Solimy i pieprzymy.Przygotowujemy farsz: Cebule kroimy w kosteczkę, szklimy na oliwie. Dodajemy przecier pomidorowy, pokrojone grzyby, dusimy około 10 minut. Dodajemy tarta bułkę i pokrojone orzechy. Wlewamy wino, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy rybę, zszywamy ją. Wkładamy do rondla, podlewamy winem i tak powstałym sosem podlewamy rybę, dusząc ją do miękkosci. Przekładamy rybę do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, zapiekamy.