malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Karp faszerowany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karpia lubię w każdej postaci. Robimy z córką obowiązkowo na Święta na różne sposoby. A ten przepis jest wyjątkowo fajny.

Karp faszerowany pieczarkami

Składniki:

Karp faszerowany pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Karp faszerowany pieczarkami
Karpia sprawiamy kroimy w dzwonka, solimy, pieprzymy. Jajka rozkłócamy, każdy dzwonek maczamy w jajku panierujemy bułką tartą i smażymy na gorącym oleju na złoto. Pieczarki drobno kroimy, smażymy do czasu odparowania wody, mieszamy z posiekanym koprem, solimy, pieprzymy. Dzwonka układamy w półmisku i w każdy wkładamy porcję farszu. Żelatynę rozpuszczamy w litrze wody zalewamy karpa, wstawiamy do lodówki.