Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1369]

Karp panierowany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zawsze taki robię na wigilię

Karp panierowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karp panierowany

 

Sposób przygotowania:

Karp panierowany
Karpia wypatroszyć, pokroić na kawałki, umyć, osączyć. Sprawionego karpia posolić w środku i na wierzchu, odstawić na 30 minut. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, roztrzepać. Kawałki karpia obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, kłaść obtoczone kawałki ryby i na wolnym ogniu, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Karp panierowany
Ryba sprawiona, opłukana, obsypana solą i pieprzem
Karp panierowany
Karp smażony na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor

Tagi:

jajko tarta jajka