Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1377]

Karp pieczony Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Karpia pieczonego, podawać z ziemniakami

Karp pieczony Danusi

Składniki:

Karp pieczony Danusi

 

 

Sposób przygotowania:

Karp pieczony Danusi
Karpia sprawić, ściąć łuskę i pokroić na dzwonka.
Posolić, oprószyć pieprzem.
Korzeń chrzanu wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć i sparzyć wrzątkiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką masła, ułożyć dzwonka karpia, polać masłem, posmarować chrzanem i zalać osoloną śmietaną.
Posypać tartą bułką i piec 30 minut w temperaturze 180 stop.

Tagi:

tarta karp