Sposób przygotowania:
Karp pieczony Danusi
Karpia sprawić, ściąć łuskę i pokroić na dzwonka.
Posolić, oprószyć pieprzem.
Korzeń chrzanu wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć i sparzyć wrzątkiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką masła, ułożyć dzwonka karpia, polać masłem, posmarować chrzanem i zalać osoloną śmietaną.
Posypać tartą bułką i piec 30 minut w temperaturze 180 stop.
Posolić, oprószyć pieprzem.
Korzeń chrzanu wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć i sparzyć wrzątkiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką masła, ułożyć dzwonka karpia, polać masłem, posmarować chrzanem i zalać osoloną śmietaną.
Posypać tartą bułką i piec 30 minut w temperaturze 180 stop.