Karp pieczony z grzybami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jego przygotowanie to zadanie dla gospodarza domu. To zawsze on dba o to by go kupić i sprawić.

Karp pieczony z grzybami

Składniki:

Karp pieczony z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Karp pieczony z grzybami
1. Karpia sprawić. 1 cebulę posiekać. Rybę skropić sokiem z cytryny, 5 łyżkami oleju, posypać przyprawami i posiekaną cebulą. Karpia pozostawić w marynacie na całą noc w lodowce. 2. podgrzybki wymoczyć, podgotować, osączyć. Resztę oleju wlać do brytfanny i ułożyć w nim karpia wraz z zalewą. Rybę posypać pokrojonymi w plastry pieczarkami, podgrzybkami i krążkami pozostałych cebul. 3. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni.