Natalia88

Natalia88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Karp smażony wg Natalia88

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonale nadaje się na Wigilijny stół.

Karp smażony wg Natalia88

Składniki:

Karp smażony wg Natalia88

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony wg Natalia88
Sól należy wsypać na suchą patelnię i uprażyć.Rybę nasmarować sokiem z cytryny i natrzeć uprażoną solą.Włożyć do misy, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 1godzinę.Po wyjęciu z lodówki należy obtoczyć rybę w mącę, maczać w jajku lekko ubitym mlekiem i panierować w bułce.Karpia smażyć na złoty kolor w rozgrzanym tłuszczu, następnie rybę włożyć do ciepłego piekarnika, aby doszła, a na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

tarta