malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Karp w słodko-kwaśnej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki karp jest naprawdę smaczny gdy postoi kilka godzin w lodówce. Przechodzi cebulowym smakiem. Dzięki temu jest aromatyczny.

Karp w słodko-kwaśnej zalewie

Składniki:

Karp w słodko-kwaśnej zalewie

 

Sposób przygotowania:

Karp w słodko-kwaśnej zalewie
Karpia patroszymy i dzielimy na dwie połowy. Następnie kroimy w plastry. Każdy panierujemy w mące i obsmażamy na złoto. Gotujemy 2 litry wody. Wlewamy do wody. Dodajemy posiekane cebule, listki, ziele angielskie. Solimy, słodzimy. Następnie dodajemy ocet. Gdy zalewa wystygnie wkładamy karpia. Chłodzimy.

Tagi:

karp karp ryba