eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Karp smażony Eli w zalewie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny karpik inaczej.Wpadłam na ten pomysł,gdy został mi usmażony karp.I to był strzał w 10.

Karp smażony Eli w zalewie

Składniki:

Karp smażony Eli w zalewie

 

 

  • Zalewa:
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 duża cebula(pokrojona w pólplastry)
  • ziele angielskie,liście laurowe
  • sól,cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Karp smażony Eli w zalewie
Sprawionego karpia pokroić na 2 cm dzwonka.Obłożyć plasterkami cebuli i włożyc na noc do lodówki.Wyjąć,usunąć cebulę,karpia skropić sokiem z cytryny,przyprawić solą i pieprzem.Opanierować w jajku i bułce tartej.Usmażyć na oleju na złoto.

Składniki zalewy zagotować i letnią zalać usmażonego karpia.Zostawić w lodówce 2 dni,żeby się przegryzło.Smacznego!