Karp w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niebo w gębie...

Karp w śmietanie

Składniki:

Karp w śmietanie

 

  • 1sprawiony karp
  • 0,5l śmietanki(najlepiej kremówki)
  • 1 duża cebula
  • przyprawa typu wegeta
  • mała paczka rodzynek
  • tarta bułka,oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Karp w śmietanie
Karpia pokroić na kawałki i poprzekładać cebulą obraną i pokrojoną w krążki.Zostawić najlepiej na noc w chłodnym miejscu.Następnie wyjąć rybę z cebuli i natrzeć przyprawą.Zostawić na 2 godziny.Potem rybkę panierować w tartej bułce i smażyć na oliwie.Smażoną rybę włożyć do żaroodpornego naczynia,zalać oliwą ze smażenia,śmietaną i posypać rodzynkami.Przykryć i włożyć do piekarnika o temperaturze 180st.na 20min.Smacznego..