aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Karp w śmietanie wg aninka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny karp duszony w śmietanie

Karp w śmietanie wg aninka

Składniki:

Karp w śmietanie wg aninka

 

  • 2 płaty karpia
  • 2 cebule
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej 18%
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Karp w śmietanie wg aninka
Rybę dokładnie opatroszyć, umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, umyć i pokroić nożem na talarki. Ułożyć kawałki ryby na głębszej patelni, podlać śmietaną, dodać cebulę i dusić pod przykryciem na małym ogniu około godziny, aż ryba będzie miękka. Doprawić do smaku solą. Podawać na ciepło lub na zimno z pieczywem.