Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Karp w śmietanie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczny karp w śmietanie z cebulką

Karp w śmietanie z cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karp w śmietanie z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Karp w śmietanie z cebulką
Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje. Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę. Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie. Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.
Karp w śmietanie z cebulką
Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.
Karp w śmietanie z cebulką
Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę.
Karp w śmietanie z cebulką
Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie. Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.

Tagi:

karp karp ryba