mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Karp w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszne danie polecam!

Karp w sosie śmietanowym

Składniki:

Karp w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Karp w sosie śmietanowym
Piekarnik rozgrzać do 170stopni. Cebule obrać. W garnku zagotować 4 litry wody, dodać 1 cebulę, sól, ziarenka pieprzu. Karpia umyć, osuszyć, odciąć głowę. Przekroić wzdłuż na połowę, następnie na kawałki szerokości 5cm. Rybę włożyć do wywaru, gotować 2 minuty.Wyjąć, osączyć na ręczniku. Dwie pozostałe cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Kwaśną śmietan wymieszać dokładnie z solą i pieprzem. Z kawałków ryby zdjąć skórę. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, posypać cebulą i papryką, polać śmietaną. Wstawić do piekarnika na 25-30min.

Tagi:

karp