aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Karp z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny karp z migdałami....

Karp z migdałami

Składniki:

Karp z migdałami

 

  • 4 płaty karpia,
  • 140 g płatków migdałowych,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • mąką do obtoczenia.

 

Sposób przygotowania:

Karp z migdałami
Karpia nacieramy odrobiną soli. Kroimy na mniejsze kawałki. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Kawałki karpia obtaczamy w mące, w jajku i w płatkach migdałowych- tylko od strony mięsa. Następnie podsmażamy z każdej strony patelni. Podsmażonego karpia układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i podpiekamy jeszcze ok. 5 minutek