Sposób przygotowania:
Karp z morelami
Filety natrzeć solą,skropić sokiem z cytryny,przykryć i wstawić na 1 godz.do lodówki.Morele sparzyć,obrać ze skórki,przekroić na pół i usunąć pestki.Razem z winem,skórką cytrynową,cynamonem,pozostałym sokiem z cytryny,
goździkami,imbirem oraz cukrem zmiksować,w razie potrzeby doprawić jeszcze cukrem i szczyptą soli.Filety pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju,ułożyć je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,polać sosem i zapiekać ok.7min.
goździkami,imbirem oraz cukrem zmiksować,w razie potrzeby doprawić jeszcze cukrem i szczyptą soli.Filety pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju,ułożyć je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,polać sosem i zapiekać ok.7min.
Tit