Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Karp z pieczarkami i rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pieczony karp z rodzynkami i pieczarkami najsmaczniejszy na drugi dzień:)

Karp z pieczarkami i rodzynkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karp z pieczarkami i rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Karp z pieczarkami i rodzynkami
Karpia oczyścić, odciąć głowę, ogon niekoniecznie. Posolić z każdej strony. Połówkę cytryny pokroić na plasterki i włożyć do brzucha ryby. Włożyć karpia do naczynia żaroodpornego i obłożyć masłem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10min. W tym czasie pokroić umyte pieczarki i usmażyć na maśle. Pod koniec dodać rodzynki i chwilę poddusić. Obłożyć podpieczonego karpia pieczarkami z rodzynkami i wstawić do piekarnika na kolejne 10-15min. Smacznego!
Karp z pieczarkami i rodzynkami
Pieczarki usmażyć na patelni i dodać rodzynki.
Karp z pieczarkami i rodzynkami
Karpia z cytryną i masłem piec przez 10 minut.