Sposób przygotowania:
Karp z porami
Filety pokrój na cztery części, przypraw do smaku solą i pieprzem. Panieruj w mące i usmaż na maśle na rumiano.
Rybę zdejmij z patelni. Pora umyj, pokrój w cienkie plastry i zeszklij na maśle.
Następnie dodaj rodzynki, dolej wino i duś całość, dopóki płyn nie odparuje.
Po tym czasie dodaj śmietanę i podgrzewaj,aż sos zgęstnieje,
Całość dopraw solą i pieprzem.
Podawaj na pierzynce z porów i białego wina.
Rybę zdejmij z patelni. Pora umyj, pokrój w cienkie plastry i zeszklij na maśle.
Następnie dodaj rodzynki, dolej wino i duś całość, dopóki płyn nie odparuje.
Po tym czasie dodaj śmietanę i podgrzewaj,aż sos zgęstnieje,
Całość dopraw solą i pieprzem.
Podawaj na pierzynce z porów i białego wina.