Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Karp z warzywną kutią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Świąteczny karp podany z warzywną kutią na pewno zdziwi i zaskoczy waszych gości. To połączenie samo w sobie jest zaskakujące.

Karp z warzywną kutią

Składniki:

Karp z warzywną kutią

Karp

Warzywna kutia

Sposób przygotowania:

Karp z warzywną kutią
Pszenicę zalej wodą i odstaw na 24 godziny do namoczenia. Karpia podziel na porcje, skrop cytryną, posyp przyprawami i oprósz mąką krupczatką, opanierowane kawałki ryby usmaż na klarowanym maśle. Namoczoną pszenicę gotuj przez 2 godziny, Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, czosnek i pora po czym dodaj pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, całość podlewaj bulionem i duś aż do miękkości. Kiedy pszenica będzie już miękka odcedź ją i dodaj do warzyw, na koniec dodaj mak, sól i pieprz.

Tagi:

karp ryba