Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp ze śliwkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Oczyszczonego i sprawionego karpia umyć, pokroić na dzwonka, posolić, odstawić na

Karp ze śliwkami

Składniki:

Karp ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Karp ze śliwkami
Karp ze śliwkami: Oczyszczonego i sprawionego karpia umyć, pokroić na dzwonka, posolić, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Śliwki opłukać, wydrylować i zmiksować z winem i przyprawami. Rybę obtoczyć w mące, zrumienić na oliwie z obu stron. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem i zapiec. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z cykorii.

Tagi:

śliwki