eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Carpaccio Eli z buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przygotowałam karpacio z buraka. Do pokrojonego w plastry buraka dodałam mozzarellę, szpinak baby i łososia.

Carpaccio Eli z buraka

Składniki:

Carpaccio Eli z buraka

warzywa

pozostałe składniki

  • 2 kulki mozzarelli
  • 150 g wędzonego łososia

przyprawy

Sposób przygotowania:

Carpaccio Eli z buraka

przygotowanie składników

Carpaccio Eli z buraka
Odsączoną z zalewy mozzarellę pokroić w plastry.

Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy i pokroić w plastry.

przygotowanie składników cd

Carpaccio Eli z buraka
Przygotować szpinak i wędzonego łososia.

Szpinak opłukać i odsączyć. Łososia wyjąć z opakowania.

przygotowanie składników cd

Carpaccio Eli z buraka
Ugotowanego i obranego ze skórki buraka pokroić w plastry.

Buraka umyć i ugotować al dente. Gorącego buraka zalać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w plasterki.

przygotowanie karpacio

Carpaccio Eli z buraka
Na talerzu ułożyć pokrojonego w plastry buraka.

Na talerzu ułożyć plastry buraka.

przygotowanie karpacio cd

Carpaccio Eli z buraka

Na burakach rozłożyć plastry mozzarelli.

przygotowanie karpacio cd

Carpaccio Eli z buraka

Na mozzarelli położyć po listku szpinaku.

przygotowanie karpacio cd

Carpaccio Eli z buraka

Całość oprószyć solą, pieprzem i skropić olejem. Z łososia ułożyć różę i położyć na środku talerza.