sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

karpatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Karpatka zrobiona domowym sposobem,nie kupiona :)

karpatka

Składniki:

karpatka

 

 

Sposób przygotowania:

karpatka
wode wlewamy do garnka i wrzuamy margaryne i szczypte soli.Zagotowac i wsypac make,caly czas ucierajac ,aby nie powstaly grudki.Zestawiamy z ognia i studzimy.W tym czasie przygotowujemy budyn wedlug przepisu na opakowaniu.Do zimnego ciast wbijamy kolejno jajka i 1 lyzeczke proszku do pieczenia i miksujemy.Gladkie ciasto nakladamy na blaszke i pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.Nie zagladamy podczas pieczenia,zeby nie opadlo.
Budyn studzimy i miksujemy z maslem.Po upieczeniu ciasto przekladamy kremem.

Tagi:

jajko jajka