Sposób przygotowania:
Karpatka
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszając prażyć 5 minut.Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych tłuszczem formach o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do piekarnika i piec ok. 20-25 minut w temperaturze 180-190°C. Upiec dwa placki. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce. Następnie pokroić i udekorować. Smacznego
Justyna33
jarek-energy
Gość
Ewelina
Zapomniałam iż mój piekarnik piecze bardzo dobrze i gdybym dała wyszą temperature to by sie przypiekł za bardzo :)
Ale każdy piekarnik jest inny wiec karzdy powinienn dodtosowac temperature do ciasta im wysza tym lepsza :)
Gość
evita0007