katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Karpatka 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chyba każdy lubi karpatkę. To ciasto z kremem jest pyszne.

Karpatka 4

Składniki:

Karpatka 4

 

 

Sposób przygotowania:

Karpatka 4
Margarynę włożyć do wody, rozpuścić, do gotującej powoli wsypywać mąkę z proszkiem, cały czas mieszając. Ciasto ostudzić i dodając po 1 jajku ucierać mikserem.Podzielić ciasto na połowę i upiec 2 placki. W tym czasie zrobić krem - mleko zagotować, troszkę odlać zimnego i w tym wymieszać wszystkie składniki oprócz żółtka. Wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ostudzić. Dodać masło,cukier i żółtko, zmiksować na gładki krem. Przełożyć upieczone ciasta. Po wierzchu posypać cukrem.

Tagi:

jajko jajka