Sposób przygotowania:
Karpatka wg joaska500
Margarynę i wodę zagotowujemy w garnuszku. Gdy masło się rozpuści wsypujemy mąkę i prażymy jeszcze przez ok 3 minuty. Odstawiamy powstałą masę do wystygnięcia. Do przestudzonej masy dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na dwie części, rozwałkowujemy i układamy na blasze. Każdy placek pieczemy przez ok godzinę w średniej temperaturze. Należy pamiętać że nie wolno otwierać piekarnika podczas pieczenia ponieważ ciasto nam opadnie ! Krem; Pół szklanki mleka mieszamy z mąką, mąką ziemniaczaną i żółtkiem. Pozostałą część mleka zagotowujemy dodając cukier i cukier waniliowy. Gotujemy budyń wlewając wcześniej przygotowany rozczyn z mąki do gotującego się mleka. Studzimy budyń. Masło ucieramy i dodajemy je do budyniu. Całość dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym kremem przekładamy wcześniej upieczone i wystudzone placki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. Smacznego :))