Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Karpatka wg Marta1986

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczna karpatka..

Karpatka wg Marta1986 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karpatka wg Marta1986

 

 

Sposób przygotowania:

Karpatka wg Marta1986
Ciasto:
Margarynę i smalec zagotować z wodą. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Gotować ok 3 min. ciągle mieszając. Wystudzić. Następnie dodać 5 jaj i rozmiksować wszystko na jednolitą masę.Następnie przełożyć ciasto na dwie blachy
piec w piekarniku 30. min. W 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić.
Krem:
Ze składników na krem wszystko zagotować i wystudzić.
Do masy dodać 2 żółtka i margarynę.Zmiksować wszystko dokładnie.Jeden placek smarujemy kremem i kładziemy wierzch.
Posypujemy cukrem pudrem.
Karpatka wg Marta1986
Najpierw należy upiec dwa biszkopty i pozostawić do ostygnięcia
Karpatka wg Marta1986
Następnie należy rozrobic krem i przełozyć spód ciasta
Karpatka wg Marta1986
Przełożona karpatke należy posypać cukrem pudrem .

Tagi:

ciasto