Sposób przygotowania:
Karpatka wg Marta1986
Ciasto:
Margarynę i smalec zagotować z wodą. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Gotować ok 3 min. ciągle mieszając. Wystudzić. Następnie dodać 5 jaj i rozmiksować wszystko na jednolitą masę.Następnie przełożyć ciasto na dwie blachy
piec w piekarniku 30. min. W 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić.
Krem:
Ze składników na krem wszystko zagotować i wystudzić.
Do masy dodać 2 żółtka i margarynę.Zmiksować wszystko dokładnie.Jeden placek smarujemy kremem i kładziemy wierzch.
Posypujemy cukrem pudrem.
Margarynę i smalec zagotować z wodą. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Gotować ok 3 min. ciągle mieszając. Wystudzić. Następnie dodać 5 jaj i rozmiksować wszystko na jednolitą masę.Następnie przełożyć ciasto na dwie blachy
piec w piekarniku 30. min. W 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić.
Krem:
Ze składników na krem wszystko zagotować i wystudzić.
Do masy dodać 2 żółtka i margarynę.Zmiksować wszystko dokładnie.Jeden placek smarujemy kremem i kładziemy wierzch.
Posypujemy cukrem pudrem.