Sposób przygotowania:
Karpatka z polewą czekoladową
Wodę zagotowujemy w garnku wraz z Kasią, następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszając gotujemy do momentu, gdy masa będzie gęsta. Zdejmujemy ją z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna miksujemy ją dodając po jednym jajku. Masę na ciasto dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy je na blaszkach. Placki pieczemy przez około 25- 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń gotujemy na mleku, odstawiamy do przestygnięcia. Miękką Kasię miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masą przekładamy ciasto.
Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do garnka, dodać śmietanę 36%. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną polewą polać Karpatkę. Odstawić ciasto w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia.
Budyń gotujemy na mleku, odstawiamy do przestygnięcia. Miękką Kasię miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masą przekładamy ciasto.
Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do garnka, dodać śmietanę 36%. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Tak przygotowaną polewą polać Karpatkę. Odstawić ciasto w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia.