Sposób przygotowania:
Karpatka Zub3r'a
Wodę zagotowujemy z margaryną. Gdy tłuszcz się rozpuści dodajemy mąkę wymieszaną ze szczyptą soli. Dokładnie mieszając gotujemy, aż ciasto stanie się gładkie. Zdejmujemy z ognia. Studzimy. Do zimnej masy wbijamy jajka i dodajemy proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Ciasto dzielimy na dwie części, Każdą cześć równomiernie rozsmarowujemy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy ok 25 minut. Pierwsze 10 minut w 200 stopniach a następnie zmniejszamy temperaturę do 170. Z mleka odlewamy pół szklanki i dodajemy do niego żółtka, cukry i mąkę. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z żółtkami i dokładnie mieszając gotujemy, aż powstanie gładki budyń. Studzimy. Budyń miksujemy z masłem na krem. Wystudzone placki przekładamy kremem. Schładzamy przez godzinę. Smacznego!