marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kartofelki po meksykańsku nadziewane.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kartofle obrać,opłukać,osączyć i kłaść na natłuszczoną blachę, owinięte w folię.Zapiec w piekarniku,a mieszankę przesmażyć na oleju.Podawać.

Kartofelki po meksykańsku nadziewane.

Składniki:

Kartofelki po meksykańsku nadziewane.

 

  • 1 kilo kartofli,
  • opakowanie "mixu na patelnię"meksykańskiego,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 papryczka chilli w strąku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kartofelki po meksykańsku nadziewane.
Kartofle obrać,opłukać i pokroić na połówki oraz zawinąć w folię
do pieczenia i zapiekać w piekarniku 15-20 min.Mieszankę meksykańską przesmażyć na patelni,dodając posiekaną papryczkę chilli i sprasowany czosnek,po czym zalać wodą tak,
by zakryła zawartość i poddusić na wolnym ogniu z pół godziny.
Kartofelki sprawdzić patyczkiem ,czy upieczone.Jeśli tak,to wyjąć
blachę z ziemniaczkami,odwinąć z folii,posolić i podawać wydrążone z mieszanką.