Sposób przygotowania:
Kartofelki po meksykańsku nadziewane.
Kartofle obrać,opłukać i pokroić na połówki oraz zawinąć w folię
do pieczenia i zapiekać w piekarniku 15-20 min.Mieszankę meksykańską przesmażyć na patelni,dodając posiekaną papryczkę chilli i sprasowany czosnek,po czym zalać wodą tak,
by zakryła zawartość i poddusić na wolnym ogniu z pół godziny.
Kartofelki sprawdzić patyczkiem ,czy upieczone.Jeśli tak,to wyjąć
blachę z ziemniaczkami,odwinąć z folii,posolić i podawać wydrążone z mieszanką.
do pieczenia i zapiekać w piekarniku 15-20 min.Mieszankę meksykańską przesmażyć na patelni,dodając posiekaną papryczkę chilli i sprasowany czosnek,po czym zalać wodą tak,
by zakryła zawartość i poddusić na wolnym ogniu z pół godziny.
Kartofelki sprawdzić patyczkiem ,czy upieczone.Jeśli tak,to wyjąć
blachę z ziemniaczkami,odwinąć z folii,posolić i podawać wydrążone z mieszanką.