Sposób przygotowania:
Kartoflak
Ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu z boczku.
Mięso gulaszowe podsmażyć oddzielnie.
Do masy ziemniaczanej wlać mleko, dodać sól, pieprz, mąkę, jajka, wymieszać.
Następnie do wymieszanej masy, dodać mięso, boczek, cebulę z tłuszczem, dokładnie wymieszać.
Masę wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok.95 minut w 190 stop.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu z boczku.
Mięso gulaszowe podsmażyć oddzielnie.
Do masy ziemniaczanej wlać mleko, dodać sól, pieprz, mąkę, jajka, wymieszać.
Następnie do wymieszanej masy, dodać mięso, boczek, cebulę z tłuszczem, dokładnie wymieszać.
Masę wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok.95 minut w 190 stop.