Sposób przygotowania:
Kartoflanka z Dublina
Mięso , marchew, pietruszkę i seler zalać wodą i dodać kostkę bulionową . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa . W czasie gotowania wywaru pokroić w kostkę ziemniaki , a cebulę w piórka .Smażyć je na rumiano na 2 łyżkach oleju mieszając .Pokroić bekon w kostkę i obsmażyć na rumiano. Ser utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) Zalać wywarem i gotować 30 minut. Wlać śmietankę .Dodać masło. Doprawić do smaku solą , pieprzem i kminkiem .
Podawać posypaną utartym serem , bekonem i natką pietruszki
Podawać posypaną utartym serem , bekonem i natką pietruszki
Blondi
Natala1210
Babciagramolka
mieso i warzywa wyjmujemy z wywaru i używamy np do pierogów.
Miksujemy wywar z ziemniakami i cebulką .
A ser i skwareczki kładziemy na gotową zupkę .
Przepraszam za mało precyzyjny opis.
Pyza
A przepisów, niestety, nie można edytować :-(
gosiczek821