Sposób przygotowania:
Kartoflanka z kiełbasą i makaronem
Aby ugotować taką zupę trzeba : Obrać ziemniaki i warzywa. Pokroić w kostkę : marchew ,ziemniaki, pietruszkę , seler . Cebulę w ,,piórka ,,.Zalać wodą . dodać kostkę rosołową i pokrojone w plasterki kiełbaski. Gotować 40 minut.W tym czasie ugotować osobno makaron . Wlać śmietankę . Doprawić do smaku . Podawać posypaną natką pietruszki.
Do nalanej na talerz zupy dokładać porcje makaronu . Można też zmieszać zupę z makaronem przed podaniem , ale nie wcześniej bo inaczej makaron ,, spuchnie ,, i zupa będzie za gęsta .
Do nalanej na talerz zupy dokładać porcje makaronu . Można też zmieszać zupę z makaronem przed podaniem , ale nie wcześniej bo inaczej makaron ,, spuchnie ,, i zupa będzie za gęsta .