Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kartoflanka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę podsmażamy na oleju, a gdy stanie się szklista, dodajemy do niej poćwiartowane ziemniaki i razem smażymy.

Kartoflanka z papryką

Składniki:

Kartoflanka z papryką

 

  • 2 porcje
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 mała łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 mała łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1 pomidor
  • 1 owoc zielonej papryki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z papryką
Po pewnym czasie wsypujemy posiekaną zieloną pietruszkę i paprykę w proszku, solimy, zalewamy wodą dokładamy pokrojony owoc papryki oraz pomidor i razem gotujemy. Przed podaniem dodajemy do zupy ubite ze śmietaną żółtko.

Tagi:

papryka