olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kartofle z piekarnika

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

uwielbiam ziemniaki z piekarnika! są tak aromatyczne, pyszne, przywołują dzieciństwo. Najlepsze są z maślanką lub kefirem :)

Kartofle z piekarnika

Składniki:

Kartofle z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Kartofle z piekarnika
Ziemniaki dokładnie umyj (nie obieraj, bowiem w skórce jest bardzo dużo błonnika i witamin, tymbardziej że ta potrawa tego nie wymaga) i pokrój na połóweczki. Roztopione masło wymieszaj z przyprawami i wlej na blaszkę. Obtocz ziemniaczki w masełku i ułoż obok siebie. Włoż do piekarnika i piecz ok. 45 minut na małym ogniu, do momentu, aż będą miękkie.

Tagi:

kartofle