Sposób przygotowania:
Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym
Z udek ściągamy skórę z tłuszczem, usuwamy kości (wykorzystamy je do zrobienia "biednego" rosołu), następnie mięso kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy 1 łyżke marynaty czosnkowej i suszoną szałwię, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy 2 łyżki oliwy, mieszamy i wstawiamy do lodówki do marynowania. Następnie robimy ciasto naleśnikowe trochę gęściejsze niż na naleśniki, które doprawiamy solą i pieprzem. W cieście maczamy kawałki kurczaka i wrzucamy je na gorący tłuszcz i smażymy, oleju powinno być tyle, aby kąski były zanurzone. Możemy je po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i włożyć do szklanej miski. Ja podawałam je z sosem czosnkowym i jarzynową sałatką.
![Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym-74288.jpg)
![Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym-74289.jpg)
![Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym-74290.jpg)
![Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym Kąski kurczaka w cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-kurczaka-w-ciescie-nalesnikowym-74291.jpg)