Sposób przygotowania:
Kąski ryby w cieście naleśnikowym
Filet z ryby myję dokładnie, dzielę każdy filet na kilka kawałków. Oprószam kawałki ryby solą i pieprzem, odstawiam.
Następnie robię gęste ciasto naleśnikowe: W dużej misce miksuję mleko, jajka, mąką, proszek do pieczenia, doprawiam solą, pieprzem, Maggi i vegetą.
Na patelni lub w rondlu rozgrzewam olej.
Maczam kawałki ryby w gęstym cieście naleśnikowym i smażę na dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wyjmuję kawałki ryby łyżką cedzakową i przekładam na ręcznik papierowy i osączam z nadmiaru tłuszczu. Rybę podaję z cząstką cytryny, ziemniakami i ulubioną surówką.
Następnie robię gęste ciasto naleśnikowe: W dużej misce miksuję mleko, jajka, mąką, proszek do pieczenia, doprawiam solą, pieprzem, Maggi i vegetą.
Na patelni lub w rondlu rozgrzewam olej.
Maczam kawałki ryby w gęstym cieście naleśnikowym i smażę na dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wyjmuję kawałki ryby łyżką cedzakową i przekładam na ręcznik papierowy i osączam z nadmiaru tłuszczu. Rybę podaję z cząstką cytryny, ziemniakami i ulubioną surówką.