nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Pieczone kąski schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Schab w wersji bardziej dietetycznej niżeli jest to w przypadku tradycyjnego, smażonego kotleta schabowego, ponieważ w wersji pieczonej.

Pieczone kąski schabowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczone kąski schabowe

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kąski schabowe
Mięso pokroić w dość grubą kostkę, cebulę pokroić w kosteczkę, a ząbki czosnku w miarę drobno posiekać. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać je odrobiną oliwy z oliwek. Wszystkie dodatki obsypać przyprawami (solą, spora ilością pieprzu, majeranku i granulowanego czosnku oraz szczyptą chili). Naczynie z mięsem i dodatkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez pół godziny. Posiłek bardzo przyjemnie pachnie i ma wyrazisty smak, jest sycący, a ma niewiele kalorii.
Pieczone kąski schabowe
Pokrojone w dość grubą kostkę mięso oraz posiekana cebula i ząbki czosnku tuż przed włożeniem do naczynia żaroodpornego.

Tagi:

schab