Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kąski z cielęciny w sosie naturalnym

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 303

Mięso dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie

Kąski z cielęciny w sosie naturalnym

Składniki:

Kąski z cielęciny w sosie naturalnym

 

Sposób przygotowania:

Kąski z cielęciny w sosie naturalnym
Mięso dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć solą, pieprzem i papryką. Kostki mięsa rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć niewielką ilością mąki. Rozgrzać olej na patelni i tak przygotowane mięso szybko zrumienić. Podlać zimną wodą i dusić do miękkości na małym ogniu (około 30 minut). W trakcie duszenia dodać vegetę, a pod koniec masło i posiekaną natkę pietruszki.