Sposób przygotowania:
Kurczak w krakersach
Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. J miałam takie wieksze wiec kazdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włozyłam do wroka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace i wogole sie nie wysuszyły. Smacznego!
pomysł z blogu http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html
pomysł z blogu http://kuchniana5.blox.pl/2010/04/Kurczak-w-krakersach.html
szewczyk
msewka
bogda46
Sarenka
szewczyk