Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Kasza gryczana odsmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna kasza odsmażana na kolację, z dodatkiem wędliny pozostałej w lodówce i smażonej cebulki. Idealnie pasuje na kolację.

Kasza gryczana odsmażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana odsmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana odsmażana
Masło rozpuszczamy na patelni. Wędlinę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na roztopione masło. Smażymy 3 minuty. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do podsmażonej wędliny i smażymy jeszcze 5 minut. Dodajemy pozostałą np z obiadu, ugotowana kaszę gryczaną. Mieszamy dokładnie i dusimy pod przykryciem 10 minut. Podajemy na gorąco.
Kasza gryczana odsmażana
Na patelnię wkładamy masło, czekamy aż się rozpuści.
Kasza gryczana odsmażana
Dodajemy pokrojona w kostkę wędlinę i smażymy
Kasza gryczana odsmażana
Następnie dodajemy posiekana cebulę, dalej smażymy
Kasza gryczana odsmażana
Dodajemy woreczek kaszy gryczanej i dusimy pod przykryciem kilka minut