Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z drobiowo-koperkowym sosem
Kasze gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do rondelka wkładamy mięso z udka oddzielone od kości. Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Zalewamy wodą i całość doprowadzamy do wrzenia. W międzyczasie w kubku rozprowadzamy śmietanę z mąką i odrobiną wody na gładką masę. Gdy woda z mięsem gotuje się, wówczas zdejmujemy rondelek na chwilę z gazu i zalewamy go śmietaną z mąką. Energicznie mieszamy. Ponownie stawiamy na gaz i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut, co chwilę mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Nasz sos jest już gotowy. Ugotowaną kaszę odsączamy z wody i jeszcze ciepłą wykładamy na talerze. Polewamy ją przygotowanym sosem drobiowo-koperkowym.