Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo polubiłam dania z udziałem kaszy, te z patelni smakują mi najbardziej, są szybkie i proste w przygotowaniu. Taką kaszę możemy podać samą lub z kwaśną śmietaną czy szklanką maślanki do popicia.

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Składniki:

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami
Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry. Obraną cebulę i czosnek posiekać.

Na patelni rozgrzać masło, zrumienić kiełbasę, dodać cebulę z czosnkiem, zeszklić.

Dołożyć pieczarki, dusić do odparowania płynu.

Do warzyw wsypać kaszę, doprawić sosem piri-piri, ziołami, solą i pieprzem.

Smażyć kolejne 5 min co chwila mieszając.

Podawać gorące.