Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z pieczarkami i dynią
Kaszę gotujemy na sypko i odstawiamy w ciepłe miejsce ( w garnku , pod kołdrą ). Nie soliłam wody, ale jesli ktoś lubi słone potrawy to można dodać sól. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy na cztery części. Dodajemy do lekko podsmażonej cebulki. Doprawiamy pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy odrobinę pieprzu młotkowanego. Zdejmujemy z patelni. Dynię kroimy na kawałeczki jednakowej wielkości i wkładamy na patelnię. Chwilę podsmażamy. Gdy dynia puści soki dodajemy trochę wody i wrzucamy kostkę warzywną lub zalewamy bulionem domowym . Dusimy pod przykryciem aż dynia będzie miękka, ale nie ciapowata. Na talerzyku układamy kaszę, dynię i pieczarki z cebulką. Podajemy na ciepło.
darmiona
superbaba4
:))