Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z sosem
Do gotującej i osolonej wody wkładamy nasze torebeczki z kaszą gryczaną. Gotujemy tak żeby byla miękka.
Nasze mięso płuczemy w zimnej wodzie , kroimy w grubszą kostkę i kładziemy na ręcznik papierowy.
Jak wyschnie obsypujemy pieprzem i ziołami.
Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnie i podsmażamy na złocisty kolor.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i smazymy razem z mięsem. Przyprawiamy solą oraz wsypujemy szczyptę chilli . Dusimy aż mięso będzie miękkie. Podlewamy co jakiś czas wodą. Zaprawiamy mąką i śmietaną. Zagotowujemy.
Wykładamy na talerz kasze gryczaną, polewamy sosem i do tego dajemy ogórek kiszony
Smacznego
Nasze mięso płuczemy w zimnej wodzie , kroimy w grubszą kostkę i kładziemy na ręcznik papierowy.
Jak wyschnie obsypujemy pieprzem i ziołami.
Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnie i podsmażamy na złocisty kolor.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i smazymy razem z mięsem. Przyprawiamy solą oraz wsypujemy szczyptę chilli . Dusimy aż mięso będzie miękkie. Podlewamy co jakiś czas wodą. Zaprawiamy mąką i śmietaną. Zagotowujemy.
Wykładamy na talerz kasze gryczaną, polewamy sosem i do tego dajemy ogórek kiszony
Smacznego