Sposób przygotowania:
Kasza i kopytka z zasmażaną kapustą
Na początek przygotowujemy kopytka gotujemy ziemniaki kiedy będa już gotowe tłuczemy je bądź mielimy w maszynce ,odstawiamy do wystygnięcia ,w miskę wsypujemy mąkę dodajemy wystudzone ziemniaki,jajko sól (szczypta) oraz łyżkę oleju dokładnie wyrabiamy ciasto .formujemy długie wałeczki ciasta i kroimy w grubsze plastry (ukośnie) gotujemy do momentu kiedy wypłyną na wierzch .
Gotujemy kaszę .
Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbaskę pokrojoną w półksiężyce bądź większą kostkę ,dodajemy kapustę i smażymy około 10 minut ,kiedy nasza kapusta jest gotowa podajemy wszystko na talerzu i jemy z ogórkiem kwaszonym.
Smacznego.
Gotujemy kaszę .
Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbaskę pokrojoną w półksiężyce bądź większą kostkę ,dodajemy kapustę i smażymy około 10 minut ,kiedy nasza kapusta jest gotowa podajemy wszystko na talerzu i jemy z ogórkiem kwaszonym.
Smacznego.