Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z granolą i żurawiną
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. Pozostawić na 2 minutki, a następnie odcedzić z wody. Kaszę znowu zalać wodą, wodę posolić i gotowac kaszę na małym ogniu przez około 20 min. Gdy kasza będzie ugotowana, wymieszać ją z granolą, żurawiną i miodem. Kokilki wysmarować dokładnie masłem. Jajka i białka ubić razem na sztywną , gęstą masę i delikatnie wymieszać z przygotowaną kaszą i częścią śmietanki. Tak przygotowaną kaszę przelac do foremek, polać resztą śmietanki i posypać granolą. Kokilki wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 min w 200 C. Smacznego :)
jaNina
Netka
Oj, będzie problem, robiłam je dość dawno, chyba,że zrobie powtórkę, to wtedy jak najbardziej :)
edytaha
To pamiętaj też i o mnie proszę :)
Netka
Oczywiście :)