SUPERPRZEPIS

Kasza jaglana z granolą i żurawiną

  • 4
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Kasza jaglana z granolą i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Kasza takiej wersji doskonale sprawdza się jako zdrowy podwieczorek. Polecam

Składniki:

Kasza jaglana z granolą i żurawiną

 

 

  • 2 szklanki wody+wrzątek do zalania

 

 

 

  • 2 garści granoli+do posypania

 

  • szklanka śmietanki słodkiej

 

 

  • 4 kokilki

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z granolą i żurawiną
Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. Pozostawić na 2 minutki, a następnie odcedzić z wody. Kaszę znowu zalać wodą, wodę posolić i gotowac kaszę na małym ogniu przez około 20 min. Gdy kasza będzie ugotowana, wymieszać ją z granolą, żurawiną i miodem. Kokilki wysmarować dokładnie masłem. Jajka i białka ubić razem na sztywną , gęstą masę i delikatnie wymieszać z przygotowaną kaszą i częścią śmietanki. Tak przygotowaną kaszę przelac do foremek, polać resztą śmietanki i posypać granolą. Kokilki wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 min w 200 C. Smacznego :)
Kasza jaglana z granolą i żurawiną
Kaszę zalewamy osoloną wodą i gotujumy 20 min
Kasza jaglana z granolą i żurawiną
Ugotowaną kaszę mieszamy z żurawiną granolą i miodem
Kasza jaglana z granolą i żurawiną
Potem mieszamy z ubitymi jajkami i śmietanką
Kasza jaglana z granolą i żurawiną
na końcu polewamy resztą śmietanki i posypujemy granolą